مدرسه مشهور حقانی از زبان یکی از شاگردانش
حجت الاسلام سعیدی
حجت الاسلام سعیدی از شاگردان مدرسه مشهور حقانی در بخشی از این گفتگو به بررسی نقش و جایگاه این مرکز به عنوان یکی از کانونهای اصلی انقلاب پرداخت اشاره کرد.
* مدرسه حقانی با شاگردان امام تبدیل به کانون انقلاب شد
حجتالاسلام سعیدی در ابتدای این مصاحبه با اشاره به تاثیر مدرسه حقانی در شکل گیری انقلاب گفت: مدرسه حقانی در دوره شاه یکی از کانونهای انقلاب و تبلور اندیشه و تفکر و راه و رسم امام بود. بنیانگذاران و مدیران و هدایتگران و شورای اصلی اداره کننده مدرسه حقانی از شاگردان حضرت امام بودند مثل مرحوم شهید بهشتی مرحوم شهید قدوسی آیتالله جنتی و … . مرحوم حاجی حقانی یک بازاری متدین بود که مدرسه را ساخت و در اختیار هیأت مدیره قرار داد.
وی افزود: مدرسه حقانی ویژگیهایی داشت از جمله اینکه اساتیدی که انتخاب میشدند از شاگردان انقلابی حضرت امام بودند مثل مرحوم آیتالله محمدی گلپایگانی، آیت الله امینی، مصباح و جنتی و دیگر اساتید. لذا آن جا تبدیل به کانون انقلاب شد و طلبهها با اندیشهها و راه و رسم امام آشنا میشدند.
نماینده ولی فقیه در سپاه تصریح کرد: در آنجا برای افزایش بینش سیاسی و قدرت تحلیل سیاسی برخلاف جاهای دیگر که خواندن روزنامه و گوش دادن به برخی شبکه های رادیویی که بعضا اخبار پشت پرده را میگفتند، مشکل داشت، این کارها منعی نداشت. در آنجا آموزش زبان انگلیسی و ریاضیات و ادبیات عرب و فارسی برای طلبهها پیشبینی شده بود در حالی که شاید در آن زمان کسی تصور نمیکرد سال 57 انقلاب صورت بگیرد.
سعیدی ادامه داد: لذا من بیشترین بهره را از حضورم در مدرسه حقانی بردم، چون زمینه قدرت و تحلیل و فهم سیاسی در آنجا فراهم بود. من با مدرک ششم ابتدایی وارد حوزه علمیه شدم و دیپلم گرفتم و بعد کنکور شرکت کردم و سپس مجتمع آموزش عالی قضایی قم را انتخاب کردم و قبول شدم. در آن زمان در فعالیتهای سیاسی شرکت میکردیم و یادم میآید رساله امام(ره) را با جلد کتاب تاریخ آلبر ماله به مراسمهای تبلیغی میبردیم.
وی همچنین با اشاره به هم دورهای های خود در مدرسه حقانی گفت: امروز اکثر دوستان ما در مدرسه حقانی در مسندهای مهم و کلیدی هستند مانند آقای زرگر رئیس ستاد احیا امر به معروف، آقای صدیقی امام جمعه تهران، آقای نیری در قوه قضائیه و حسینیان نماینده مجلس و بسیاری از قضات دادگاه ویژه یا دادسرا و دیوان عدالت اداری و… از طلبههای مدرسه حقانی هستند که با رفتن آقای قدوسی به قوه قضائیه به آن جا رفتند و در سپاه آقای رازینی و محمدی عراقی از طلبههای مدرسه حقانی و دوستان ما هستند.